Een nieuw seizoen vol theateravontuur!

   
                       
Openluchttheater

Locatie Openluchttheater
Duivecatelaan 11
7443 PS  Nijverdal
tel.: 06 - 10 30 62 92 


Theater ZINiN
Willem Alexanderstraat 7
7442 MA Nijverdal
Contact: (0548) 612 494
Reserveren: (0548) 624 489

Gagelspöllers
Contact via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

       
           
           

Informatie over ZINiN

Cultuur op de kaart
ZINiN is een brede culturele organisatie in de gemeente Hellendoorn, gevestigd in het hart van Nijverdal. Gastvrijheid, Kwaliteit en dynamiek zijn haar kernwaarden. ZINiN stimuleert het sociaal-culturele leven in de gemeente Hellendoorn en is er voor iedereen die in aanraking wil komen met cultuur. ZINiN bestaat uit zeven sectoren, namelijk: ZINiN Theater, ZINiN Bibliotheek, ZINiN Verhuur, ZINiN Cultuur, ZINema , het Openluchttheater en het Tourist Info Nijverdal.
Hoewel ZINiN in Nijverdal gevestigd is, doet ze haar werk in de hele gemeente Hellendoorn.

Een cultuurhuis rijker!

In de maand januari 2007 werd de organisatie ZINiN opgericht vanuit het oorspronkelijke Spoortheater. De organisatie waaruit zij is voortgekomen, waren deels vrijwilligersorganisaties.
In de maand mei van dit zelfde jaar opende ZINiN voor het eerst haar deuren voor publiek in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal en was het centrum een gloednieuw cultuurcentrum rijker. Het gebouw van het Huis voor Cultuur en Bestuur kent een bijzonder ontwerp, ontworpen door de architect Claus de Kraan. Het unieke zijn de bogen en de grote stenen zijn een ware eyecatcher. Sinds de opening van het theater lijkt het theaterbezoek van de Helderse bevolking en de inwoners van Nijverdal te zijn meegegroeid met de groei van het aanbod.
Ook is het een organisatie met bibliotheekvestigingen in alle kernen van de gemeente en ondersteuning voor alle culturele evenementen door het Toeristisch Bureau Hellendoorn. Op 2 mei 2010 is het onderdeel ZINema, een professionele bioscoopsetting, erbij gekomen. En sinds 2017 worden er ook intieme concerten, exposities e.d. georganiseerd in De Smidse aan het Hoge Dijkje in Nijverdal.

 

In het jaar 2000 fuseerde het prachtige Openluchttheater, gevestigd in het  Doktersbos in Nijverdal, met ZINiN, en is dit één van de zeven sectoren geworden. In 2013 werd er een prachtige overkapping gerealiseerd en onderging het theater een ware facelift. In de jaren die volgden werd het Openluchttheater steeds meer toegerust voor een groot en kritisch publiek. Er ontstond een zeer attractief theater voor zowel publiek als uitvoerende artiesten. Het Openluchttheater heeft een eigen spelersgroep: De Gagelspöllers, die jaarlijks een aantal leuke toneelvoorstellingen opvoeren.

Bestuur
ZINiN kent een Raad van Toezicht (RvT, 5 leden), een Raad van Bestuur (RvB, 1 lid), een culturele adviescommissie (CAR) en een toeristische adviescommissie (Toeristisch Platform). Bij ZINiN werken 55 mensen.
Het Openluchttheater is een door vrijwilligers gerund theater en kent een eigen Stuurgroep van 6 leden.

       
       
   

Kaartverkoop / Theaterkassa

U kunt toegangskaarten online kopen
of telefonisch bestellen onder nummer:
0548-624489
De openingstijden voor de theaterkassa zijn:
di, wo, vr, za : 11:00 uur tot 17:00 uur
ma en do: 11:00 uur tot 20:00 uur

ZINiN Theaterkassa

Willem Alexanderstraat 7
7442 MA Nijverdal
0548-612494
Route en meer contact gegevens

© 2019 | Moddit Internet Reclamebureau